به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام ایمانی مقدم مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه دهمین گروه دانشجویان شرکت کننده در سومین مرحله طرح ملی حامیم که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: در ایام پر از خیر و برکت ماه ربیع الاول و میلاد با سعادت نبی اکرم و امام صادق علیهما السلام قرار داریم و اکنون شما عزیزان در باغی از باغ های بهشت در کنار مضجع امامی مهربان که خلیفه الله است قرار دارید و ایشان شاهد بر قلوب و سلوک ما هستند.
وی در ادامه افزود: در روایات ما جایگاه زیارت امام رضا علیه السلام، جایگاه بالایی است و فضیلت های فراوانی برای آن ذکر شده است اما در این مقام این سوال مطرح می شود که این فضایل برای کدام زائران ذکر می شود و زیارت با معرفت به چه معناست؟
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: باید با نگاهی جدید به مفهوم و مقوله زیارت نگاه نماییم. رهبر معظم انقلاب در همان اوایل مباحثی را در مسجد کرامت مشهد ارائه داده اند و امروزه با عنوان کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی چاپ شده است. ایشان در این مباحث اصول اعتقادی را معنای جدیدی بخشیدند و معانی پویا و انگیزشی ارائه دادند. از این نگاه زیارت یک بده بستان و سکون و حرکتی منفعلانه نیست. زیارت باید به معنای یک فعالیت جدید و پویا و فعال باشد.
حجت الاسلام مهدی ایمانی مقدم در ادامه تصریح کرد: زیارت با معرفت به این معناست که باید امام رضا علیه السلام را در متن زندگی خود بیاوریم و به ما یک حرکت و بینش و کنش جدید ارائه دهد. این ویژگی باید برای تمام عبادات ما لحاظ شود به طور مثال پایان نماز شروع یک نگاه توحیدی به عالم است. عبادات نباید منفعلانه برگزار شود. توصیه به همین نماز جماعت هم به منظور آوردن خداوند در متن اجتماع و توصیه به نماز جمعه به منظور آوردن خداوند در متن سیاست و حکومت است.
وی در ادامه افزود: نماز یک دنیا حرکت و یک دنیا بینش را در خود جای داده است و یک عمل فردی نیست که انسان صرفا احساس معنویت کند. عبادات برای حرکت و بینش جدید تعریف شده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: در این میان یکی از نقش های مهم نقش موذن است که رابط بین امام جماعت و مامومین است. اینکه شهید بهشتی دانشجو را به موذن جامعه تعبیر می کند خیلی اهمیت بالایی دارد. نقش حلقه های میانی به مانند نقش موذن است. شما دانشجویان بصیر، جهادی، آگاه، بانشاط و مومن واسط بین امام و ماموم هستید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشجو باید حلقه میانی بین امام زمان و جامعه و مردم باشد و اگر این محقق نشود نماز جماعتی برپا نمی شود. تمام آثار سیاسی و اجتماعی به برکت حضور حلقه های میانی است. شما عزیزان باید آرمانهای انقلاب را برای جامعه تبیین نمایید و در عین حال اوضاع و توصیف درستی از جامعه را به امام منتقل نمایید.
حجت الاسلام مهدی ایمانی مقدم در پایان گفت: شما دانشجویان رسالت بزرگی را بر دوش دارید. باید شرایط را به موقع رصد کنید و در لحظه تصمیمات درست را اتخاذ کرده و اقدام به موقع داشته باشید و این را بدانید فلسفه وجود حلقه های میانی در دانشگاه ها این است.