احیای شب نوزدهم ماه رمضان با حضور رییس نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، دانشجویان، اساتید، کارکنان و تشکلهای دانشجویی این دانشگاه، ۲۰ فروردینماه در مزار شهدای دانشگاه فردوسی جنب مسجد حضرت الزهرا(س) برگزار شد.
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، این مراسم با قرائت سوره های سفارش شده و دعای جوشن کبیر، برگزاری اعمال شبهای قدر و سخنرانی حجتالاسلام دکتر مهدی ایمانی مقدم همراه بود.
رییس نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد هدف اصلی شبهای قدر را رسیدن به درک و تفکر در آن عنوان کرد.
حجت الاسلام ایمانی مقدم افزود: طبق منابع دینی، شب قدر به معنای رسیدن به یقین است، خیلی از اندیشمندان سکولار و مشرک توصیه به شکاکیت میکنند اما در اسلام توصیه شده که به دنبال یقین باشید.
او گفت: در روایتی از پیامبر اکرم (ص) آمده است که هر کس در شب قدر به دنبال تقویت باور و ایمان و به تبع آن به دنبال اصلاح رفتار خود باشد اگر به آن برسد گناهان او آمرزیده و شبهای قدر درک کرده است.
ایمانی مقدم با بیان اینکه هیچ عبادتی بالاتر از تفکر نیست اظهار کرد: امشب برای درک شب قدر انسان باید اندکی در خود، دنیای مادی و طبیعی و در راه و شریعت دین خود تامل کند.
ورزش باید در راه خدمت به خدا باشد
رییس نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه ورزش به تنهایی ارزش ذاتی ندارد گفت: در روایات آمده که حضرت علی (ع) از خداوند میخواستند که بدن او را برای خدمت در راه خدا قوی کند، لذا تقویت بدن هدف خدمت به دین و راه خداست.
او ورزش پیادهروی را ورزشی پرفضیلت دانست و گفت: طبق روایت در این ورزش امکان تفکر است، همچنین کوهنوردی هم مهم است و عموم انبیا کوهنورد بودند، چرا که وقتی انسان از زمین ارتفاع میگیرد معنای زندگی برای او متفاوت میشود و محل خوبی برای معنادرمانی است.
از درک شبهای قدر نگذریم
حجت الاسلام ایمانی مقدم روزه را یک نوع خوددرمانی عنوان کرد و گفت: وقتی انسان یک بار دیگر مفاهیم را برای خود عوض کند، کوچکی زندگی دنیوی و کوتاهی لذتهای دنیا را میتواند بفهمد.
وی اضافه کرد: شب اول و دوم قدر متعلق به امام علی(ع) و شب سوم مربوط به امام زمان(عج) است و نباید از درک شبهای قدر سرسری بگذریم.
او با اشاره به یکی از توصیههای رهبر انقلاب گفت: رهبری فرمودند اگر بخواهید در زندگی موفق باشید باید اهل تفکر و تحلیل باشید.
رییس نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به شرایط تفکر گفت: اگر بخواهیم خوب فکر کنیم باید این تفکر همه جانبه، به دور از خواستههای شخصی، با مشورت، در موضوعات مهم و کاربردی، مبتنی بر واقعیت و در محیط و زمان مناسب مانند اعتکاف و شبهای قدر باشد.
او اضافه کرد: برخی عوامل انسان را از تفکر و واقعیت دور میکند که ازجملهی آنها شرابخواری، موسیقی، فیلم و کتاب حرام است.