رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه سردار همه را زیر خیمه انقلاب می‌دید و کل جامعه را یک خانواده می‌دانست، گفت: افراد کمی با این دیدگاه در جامعه هستند و می‌خواهند همه را کنار هم جمع کنند.

62111794

حجت‌الاسلام سید مهدی حسینی‌مطلق در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فرارسیدن سومین سالگرد شهید قاسم سلیمانی، اظهار کرد: ما بعد از شهادت حاج قاسم او را شناختیم. یکی از ویژگی‌های مردان بزرگ روزگار این است که تا زمانی که زنده هستند دوست ندارند نامی از آن‌ها مطرح شود و حاج قاسم هم از این امر مستثنی نبود و دوست نداشت در دید باشند و این به دلیل اخلاص او بود

وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی پرورش چنین افرادی است که امروز می‌توانند الگوی جامعه باشند، افزود: حاج قاسم از خانواده‌ای مرفه نبود، بلکه بالعکس در خانواده‌ای فقیر در روستایی از کرمان متولد و بزرگ شده بود. او در همین خانواده رشد کرد و به جایگاه والایی رسید و اسم ایران، ایرانی و اسلام را بالا برد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی عنوان کرد: تمام کارهای حاج قاسم برای خدا بود و همین باعث شد که در تمام جهان موثر واقع شود. سیاستمداران معتقدند هیچ شخصی و هیچ چیزی در جهان به اندازه شهادت سردار سلیمانی بر جمع شدن طومار آمریکا از منطقه موثر نبوده است؛ آمریکایی که سال‌ها در عراق دنبال منافع خود بود، بعد از شهادت سردار سلیمانی وضعیت خوبی در منطقه نداشت.

حسینی‌مطلق با تاکید بر اینکه باید سردار سلیمانی را در زمان حیات می‌شناختیم، بیان کرد: امروز هر کسی به دنبال الگو باشد، می‌تواند از حاج قاسم الگو بگیرد. به دانشجویان و استادان توصیه می‌کنم کتاب‌هایی که درباره این شهید بزرگوار نوشته شده است را بخوانند.

وی با تاکید بر لزوم بازخوانی وصیتنامه شهید سلیمانی، اضافه کرد: انسان مهم‌ترین سخنان خود را در وصیبت‌نامه‌اش می‌نویسد. در وصیت‌نامه حاج قاسم هم نکاتی وجود دارد که چکیده‌ای از زندگی و تفکرات او است و راه را روشن می‌کند.

جامانده‌ای که به کاروان پیوست

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی ادامه داد: عشق حاج قاسم به شهادت در وصیت‌نامه او کاملا مشهود است و در بخشی از وصیت‌نامه خود نوشته: «خداوندا، ای عزیز! من سال‌ها است از کاروانی به‌جا مانده‌ام و پیوسته کسانی را به سوی آن روانه می‌کنم، اما خود جا مانده‌ام، اما تو خود می‌دانی هرگز نتوانستم آن‌ها را از یاد ببرم. پیوسته یاد آن‌ها، نام آن‌ها، نه در ذهنم بلکه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه یاد شده است.»

حسینی‌مطلق با بیان اینکه حاج قاسم مانند جامانده‌ای بود که به کاروان پیوست، افزود: چند بند بعد از این بخش این گونه از خداوند درخواست شهادت کرده و نوشته است: «معبود من، عشق من و معشوق من، دوستت دارم. بارها تو را دیدم و حس کردم، نمی‌توانم از تو جدا بمانم. بس است، بس. مرا بپذیر، اما آن‌چنان که شایسته تو باشم.»

وی اظهار کرد: بسیاری از همرزمان حاج قاسم می‌گفتند در کلمات و جملات سردار سلیمانی می‌دیده‌اند که به دنبال گم‌گشته‌ خود در عراق و سوریه می‌گشت و شب‌ها دعا و از خداوند طلب شهادت می‌کرد.

 حاج قاسم؛ شخصیت محبوب همه جهان

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی تصریح کرد: اخلاصی که شهید سلیمانی از مکتب اهل بیت به ارث برده بود این ویژگی‌ها را در او ایجاد کرده بود و حاج قاسم به شخصیتی محبوب در جهان تبدیل شد. عزت جهانی سردار سلیمانی افتخاری برای ایران و ایرانی است. حاج قاسم همان گونه می‌نمود که بود. باید به دنبال اشخاصی بگردیم که خود را به همان صورتی که هستند معرفی می‌کنند.

سردار سلیمانی دیپلماتی ماهر بود

حسینی‌مطلق بیان کرد: سردار نبوغی خاص در زمینه نظامی داشت و در کنار این، دیپلماتی کارکشته نیز بود. او یکی از فرماندهان دفاع مقدس بود و در همین عرصه پرورش یافت. مبارزه با اشرار نیز عرصه دیگری بود که نبوغ نظامی او را تکمیل کرد. حتی حاج قاسم توانست تعدادی از اشرار را به راه درست بازگرداند. او از تمام تجربه‌هایش در مبارزه با داعش استفاده کرد و حلقه وصلی در جبهه مقاومت بود.

وی با تاکید بر محبوبیت شهید سلیمانی در تمام جهان، گفت: یکی از فرماندهان روسی که در سوریه ماموریتی داشت بسیار مشتاق دیدار حاج قاسم سلیمانی بود. دیداری ترتیب داده شد و گفت‌وگویی میان حاج قاسم و آن فرمانده روسی شکل گرفت. در انتهای جلسه حاج قاسم به همسر و دختر این فرمانده روسی هدیه‌ای داد که این اتفاق برای او بسیار عجیب بود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی اضافه کرد: به این دلیل می‌توان گفت حاج قاسم انسانی مکتبی بود که محبتش در دل همه نشسته است. او فهمیده بود برای پیوند دادن جبهه مقاومت به این رفتارها نیاز است و این نشان دهنده نبوغ دیپلماتیک سردار سلیمانی است.

حسینی‌مطلق عنوان کرد: حاج قاسم در شرایطی که همه به بن‌بست رسیده بودند کاری کرد که آمریکا در مقابل او ناتوان شد و در نهایت با نامردی او را به شهادت رساند. این نشان‌دهنده قدرت حاج قاسم است. خطری که سردار سلیمانی از جهان دور کرد، بزرگ‌ترین خدمت او به مردم عالم بود و جهان نیز قدردان تلاش‌های حاج قاسم است.

سردار سلیمانی تمام جامعه را یک خانواده می‌دانست

وی با بیان اینکه سردار همه را زیر خیمه انقلاب می‌دید و کل جامعه را یک خانواده می‌دانست، ادامه داد: افراد کمی با این دیدگاه در جامعه هستند و می‌خواهند همه را کنار هم جمع کنند. سردار سلیمانی نیز می‌توانست مانند بسیاری از شخصیت‌های سیاسی تند صحبت کند، اما شاهد بودیم که باصلابت و آرامش صحبت می‌کرد و ارتباط خوبی با جوانان داشت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی افزود: شهید سلیمانی همیشه می‌توانست با افرادی که عقیده‌ متفاوتی با او داشتند وارد گفت‌وگو شود و آن‌ها را جذب کند. چنین شخصیتی در عصر ما کم‌نظیر است. دانشجویان، اساتید و روحانیون باید از تمام خاطرات حاج قاسم بهره ببرند و الگوبرداری کنند. همیشه به دنبال الگویی از صدر اسلام برای دانشجویان هستیم، اما امروز با وجود شهید قاسم سلیمانی، دست ما برای ارائه الگو به جوانان پر است.

حسینی‌مطلق با بیان اینکه سردار سلیمانی نشان داد می‌توان معادلات دنیا را عوض کرد اظهار کرد: حاج قاسم در منازعات سیاسی برای آشتی جریان‌های مختلف سیاسی با رفتار و منش خود پیش می‌رفت و سعی داشت اوضاع را بهتر کند. حاج قاسم دید الهی داشت و اعتقاد به اسلام را درعمل نشان می‌داد. او معتقد بود باید طوری زندگی کند که اگر کسی او را می‎بیند، به یاد شهدا و شهادت بیفتد. حاج قاسم اخلاق و منش شهدا را داشت و به سخت‌کوشی و تلاش معروف بود.

وی اضافه کرد: حاج قاسم مردی خستگی‌ناپذیر بود که در اوج فضای مسمومی که دشمن ساخته بود، توانست کار خود را به پیش ببرد. او سلحشور بود و مشکلات را در سطح بین‌المللی رفع می‌کرد. حاج قاسم به رفتار عمیق با خانواده معروف بود و برای خانواده‌اش وقت اختصاص می‌داد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در اسلام بارها تاکید شده که راه کمال توجه به خانواده است. حاج قاسم به ما نشان داد که در هر جایگاهی می‌توان به خانواده توجه کرد و در این زمینه هم الگوی بسیار خوبی بود.

منبع خبرگزاری ایسنا: isna.ir/xdN4my