«اسناد جریان شناسی انقلاب اسلامی مشهد» همزمان با آغازین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی در یکصد و چهاردهمین سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی رونمایی شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی حسینی مطلق؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد آستان قدس رضوی در  مراسم رونمایی از اسناد انقلاب اسلامی مشهد که در محل اتاق کنفرانس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، آستان قدس را مجموعه‌ای غنی از آثار فرهنگی دانست که توانسته تاکنون در شناساندن آن به جامعه بسیار قوی عمل کند.

109fi5m3njylgwo2bdlejkwh533qzx06

وی به لزوم اهمیت مقوله فرهنگ و پرداختن به آن پرداخت و  تصریح کرد: متاسفانه مسئولین نسبت به این مهم بی‌توجه هستند و آن را در اولویت‌های پایین دستی خود قرار داده‌اند.

دانش‌ورزی با محوریت کتابخانه راهبرد آستان قدس رضوی در گام دوم انقلاب

حجت السلام و المسلمین سید جلال حسینی؛ رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم، دانش ورزی با محوریت کتاب و کتابخوانی را راهبرد آستان قدس رضوی در گام دوم انقلاب برشمرد.

وی، خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی را سه مقوله مهم در احیای حیات فکری و معنوی ذکر کرد که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده است.

حسینی با اشاره به فراز و نشیب‌های انقلاب اسلامی در طول بیش از 4 دهه افزود: برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب بایستی به شعار «ما می‌توانیم» اعتقاد راسخ داشت و با اعمال صالح، شکیبایی و مطالبه‌گری به حق این مسیر روشن را ادامه داد.

فاطمه خندان؛ کارشناس دفتر مطالعات انقلاب اسلامی مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز طی سخنانی ضمن معرفی اسناد رونمایی شده، به مجموعه ای از اسناد انقلاب اسلامی اشاره داشت که به صورت مکتوب، صوتی و تصویری در سامانه بانک‌های اطلاعات مرکز اسناد نگهداری می شود.

وی شروع این جریانات صنفی را از سال 1342  خواند که با توسعه این جریانات، نهضت امام(ره) نیز قدرت گرفت.

خندان اضافه کرد: مهم‌ترین جریانات صنفی مرتبط با روحانیت و حوزه‌های علمیه خراسان بود که با توجه به ریشه های مذهبی، عملکرد آنان در تمامی حرکات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی موثر بود.

وی مقابله زنان مشهد در قانون کشف حجاب را از دیگر جریانات صنفی برشمرد منجربه دستگیری عده‌ای از زنان توسط رژیم شاهنشاهی شد.

خندان بابیان اینکه سرعت سیل جریانات صنفی از سال 57 پیروزی انقلاب اسلامی را رقم زد، گفت: از شهریور سال 57 با گره خوردن جریانات مختلف صنفی به پایگاه کرامت،  این جریانات سازماندهی شد که مصاحبه با فعالان انقلابی از هر صنفی در قسمت تاریخ شفاهی مرکز اسناد موجود است.

منبع: به گزارش گنجینه رضوی،سازمان کتابخانه ها،موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی

https://library.razavi.ir