به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، به مناسبت هفته «وحدت حوزه و دانشگاه» نشستی پیرامون این موضوع با حضور «حجت الاسلام و المسلمین حسینی مطلق» رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی مشهد، «آیت الله اشرفی شاهرودی» استاد برجسته خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد، «دکتر افخمی» رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی و جمعی از اساتید در مرکز تحقیقات اسلامی آیتالله شاهرودی برگزار گردید.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن قدردانی بابت تشکیل جلسه، و همچنین عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری و شهادت بانوی دو عالم حضرت زهرا (سلام الله علیها) و گرامی داشت شهادت دکتر مفتح که به نام هفته "وحدت حوزه و دانشگاه" نام گذاری شده است.
سید مهدی حسینی مطلق در ادامه اشاره کرد: یکی از ظلم هایی که به حوزه و دانشگاه شده است، این است که در چنین ایامی دور هم جمع می شویم جلسه می گیریم که امری بسیار نیکو و پسندیده است. اما نکته ای که حائز اهمیت است و نباید از آن غافل شویم؛ این جلسات باید هدفمند و نتیجه بخش باشند. اگر صرفا به این جلسات اکتفا کنیم و دل خوش باشیم که ما در هفته وحدت حوزه و دانشگاه جلسه برگزار کرده ایم شاید از آن هدف متعالی که مد نظر است دور شویم. این جلسات باید هدفمند ، مستمر و قابل ارزیابی باشند.
حسینی مطلق افزود: اولین نکته ای که در بحث «وحدت حوزه و دانشگاه» به ذهن متبادر می شود این است که حوزه و دانشگاه باید همدیگر را نقد آرام کنند. این نقد آرام به این معنی نیست که صرفا در جلسات تخصصی مسائل را مطرح کنیم. انتظار جامعه از دانشگاه این است که مسائل و مشکلات را احصاء کند و راه حل بدهد، کما این که از حوزه هم همین انتظار می رود. نکته دوم این است که در رابطه با «وحدت حوزه و دانشگاه» تصور می شود، وحدت یعنی حوزه علمیه سیستم آموزشی خودش را کنار بگذارد، و یا بالعکس، اما منظور از وحدت این نیست. بلکه وحدت باید در اهداف و آرمان ها باشد که در کلام بزرگان دینی هم به این مطلب اشاره شده است.
گاهی اوقات برخی از دانشجویان می گویند مگر تمام علم در دانشگاه است؟ خیر، کسی این ادعا را نمی کند کما این که برخی از حوزویان هم ادعا می کنند تمام دین و معنویت در حوزه است، خیر این دو در کنار هم می توانند موفق باشند. در یک دید کلی دانشگاه را متهم می کنند به مرکز فساد!!! بنده عرض می کنم خیر، این طور نیست چه دانشگاه چه حوزه علمیه، حسن های فراوانی دارند، سیستم های آموزشی قدرتمندی دارند، این دو نهاد اگر در کنار هم تلفیق بشوند می توانند برای حل مشکلات کشور قدم بردارند. کارنامه حوزه و دانشگاه در این چهل سال این را نشان می هد؛ به همین علت است که دشمن دست روی همین نقطه گذاشته است. اگر مروری داشته باشیم در مکان ها و زمان هایی که این وحدت در معرض شکل گیری و عملیاتی شدن بوده است توسط دشمن مورد حمله قرار گرفته است. یک نمونه آشکارش حذف فیزیکی دکتر مفتح است که در ابتداء انقلاب اسلامی می خواستند این وحدت را رواج بدهند؛ نشان دهنده این است که دشمن فهمیده کجا را هدف قرار بدهد. لذا ما امیدواریم که ان شاءالله با استفاده از رهنمودهای بزرگانی مثل آیت الله شاهرودی و دیگر علما و با عنایت حضرت رضا (علیه السلام) بتوانیم به شکلی عمیق و دست یافتنی به این وحدت دست پیدا کنیم.
آیت الله اشرفی شاهرودی پس از شنیدن سخنان و ارائه دیدگاه های دانشگاهیان گفت: روحیه دینی دانشجویان را تقویت کنید و آن ها را از شبهات دور کنید، در زمینه علوم اسلامی که بستر آن را هم در پژوهشکده مطالعات اسلامی در دانشگاه فردوسی فراهم کرده اید فرصت بسیار مغتنمی است. چرا باید دانشجویان از دین گریزان باشند؟ وقتی چنین مرکزی در دانشگاه تاسیس شده است این یک امتیاز است. شما دانشجویان را نسبت به مسائل اعتقادی، مذهبی و دینی تقویت کنید؛ شبهات را پاسخ بدهید با روحیه اخلاقی و محمدی، دانشجویان را جذب کنید. آن ها را به سمت علوم دینی سوق دهید.
گفتنی است در این نشست دکتر حسین افخمی رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در این جسله به ارائه نظرات و رسالتی که این پژوهشکده در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه دارد پرداخت و در پایان بخش های مختلف پژوهشکده مطالعات اسلامی را معرفی کرد.