نشست هماندیشی اساتید با موضوع «تبیین دلایل و زمینههای ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات جدید با آمریکا»، با حضور دکتر مجتبی صدیقی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) و تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل، دکتر زمانی بهابادی، دبیر دفتر هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی و جمعی از اعضای هیأت علمی به همت دفتر هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد روز دوشنبه 1 اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن شورای دفتر نهاد برگزار شد.
در این نشست، دکتر صدیقی با اشاره به یکی از چالشهای تصمیمگیری در جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه تصمیمگیریها و تصمیمسازیها، به عناصر شناختی و ادراکی بازمیگردد؛ به این معنا که تصمیمها تحت تأثیر ملاحظات شناختی در داخل کشور و نیز ملاحظات شناختی در عرصه بینالمللی اتخاذ میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مذاکره اولین مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا نیست. با وجود آنکه ایران در مذاکرات پیشین به تعهدات خود پایبند بوده، اما بهرهی چندانی از این مذاکرات حاصل نکرده است.
این تحلیلگر مسائل بینالملل افزود: از منظر شناختی، باور، تفکر و ایدئولوژی ذهنی، نگاه رهبری به مسئله مذاکره با آمریکا همانگونه است که در بیانات ایشان اشاره شده است؛ یعنی این مذاکرات را عاقلانه، عزتمندانه و هوشمندانه نمیدانند.
صدیقی با تأکید بر اهمیت مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی تصریح کرد: برای رهبری نظام، دموکراسی و مردمسالاری دینی صرفاً جنبهی تزئینی و شعاری ندارد، بلکه نقش واقعی در تصمیمگیریهای کلان کشور ایفا میکند.
وی در ادامه افزود: رهبری در فرآیندهای تصمیمگیری به شدت عقلانیتگرا هستند و در اتخاذ هر تصمیمی، به نظرات بدنهی کارشناسی کشور توجه ویژه دارند.
شایان ذکر است در پایان این نشست، جلسهی پرسش و پاسخ میان اساتید حاضر و کارشناس برنامه برگزار شد.
خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا اسماعیلی