نشست هماندیشی اساتید با موضوع سلامت قرآن از تحریف (روایات تاریخی شیعه و اهل سنت) ظهر سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این نشست استاد مطالعات دانشگاه خرونینگن هلند با اشاره کتاب تالیفی خود در حوزه سلامت قرآن از تحریف گفت: علت ایجاد این مسئله که در مطالعات غرب وجود دارد آن است که اسلام را بر اساس روایات اهل سنت مطالعه میکنند و بندا تلاش کردم اهمیت منابع و روایت شیعی را به فضای مطالعاتی غرب نشان دهم.
دکتر سیف الدین کارا افزود: در مطالعات غربی ادعا به بیطرفی و عدم جانبداری از فرقههای مختلف میشود اما در عمل میبینم که بیشتر توجه دانشمندان غربی به منابع اهل سنت است، اگر هم به مباحث شیعه اشاره دارند بیشتر هدف مباحث چالشی است و برای دیدگاههای شیعه اعتبار قائل نیستند.
او اضافه کرد: وجهه نوآوری استفاده شده در کتاب تالیفیام روش نقد متن است که این روش تا پیش از این در خصوص کتاب مقدس استفاده شده است و ما از آن برای مطالعه روایات استفاده کردیم، البته جایگاه روایات در اسلام مانند انجیل در مسیحیت است.
این استاد دانشگاه خرونینگن هلند با بیان اینکه موضوع بحث ما تحریف به نقصان بدین معنا که آیاتی وجود داشته و بعدها حذف شده است، اظهار کرد: دو دیدگاه در این حوزه وجود دارد که در کتابم به بررسی این موضوع پرداختم.
گفتنی است که آقای رنجبرزاده دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی مشهد دبیری این نشست را برعهده داشت.
این برنامه با حضور اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان برگزار شد.