مراسم افتتاحیه طرح اندیشه تمدنساز ویژهی اساتید در دانشگاه فردوسی مشهد ظهر دوشنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲ در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مراسم مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه معنویت و اخلاق میتواند مسیر علم را مشخص کند گفت: در طول تاریخ جامعه شناسیای که در آن تجویز اخلاقی و عاقلانه نبود منشا آثار مخربی شد و بسیاری از جنگها معنویت و اخلاق نداشت.
حجت الاسلام دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: جنگ جهانی محصول دو گروهی است که از معنویت خود را جدا کرده بودند و در حذف جایگاه معنویت و اخلاق هر دو مشترک هستند، از این رو ضرورت توجه به این موضوع بیشتر شد.
او با اشاره علم از نگاه توحیدی و معنوی اظهار کرد: علم باید ایجاد آرامش، ثبات، پایداری و ماندگاری داشته باشد لذا علم نافع برای جامعه اسلامی باید همراه با معنویت باشد.
دکتر ایمانیمقدم از استقبال اساتید در سال گذشته از طرح اندیشه تمدنساز گفت و اضافه کرد: پارسال حدود ۵۰ هزار استاد در کشور از این طرح استفاده کردند و ما اگر بخواهیم به تمدن نوین اسلامی برسیم اول باید علم آن را تولید کرد.
در ادامهی این نشست، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی خراسان رضوی به بیان جزییات این طرح پرداخت.
به گفتهی حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن موسوی، سطح اول این طرح در بخش ایمان و توحید از کتاب اندیشه تمدنساز به صورت مجازی و مباحثهای در قالب گروههای ۴ تا ۵ نفره در طول یک ترم برگزار میشود.
او هدف این طرح را ایجاد و گسترش نگرش تحول آفرین و تمدن ساز در میان استادان و دانشجویان، آشنایی با کارکردهای عینی و پیامدهای اجتماعی آموزه های دینی، فراگیری مهارت تدبر در قرآن کریم و آشنایی با سیره مبارزاتی سیاسی معصومین عنوان کرد.
موسوی اضافه کرد: مخاطبان این طرح اعضای هیات علمی، استادان دانشگاه و دانشجویان سراسر کشور است و قرار است که طرح اندیشه تمدن ساز در راستای تحقق جهاد تبیین و ضرورت آشنایی دانشگاهیان با منظومه فکری رهبر انقلاب باشد.
در پایان این مراسم نیز از اعضای هیأت علمی خانم حاضر در جلسه به مناسبت ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن تجلیل گردید.