نشست هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی با موضوع بررسی بمباران بيمارستان معمر المعدانی غزه از منظر حقوق جزای بین الملل و حقوق بشر دوستانه بین المللی با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ظهر سهشنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد.
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، در این نشست دکتر سید مهدی سیدزاده، عضو هیات علمی گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشكده حقوق و علوم سياسی اقدامات اسرائیل علیه فلسطین را مصداق بارز نسل کشی عنوان کرد.
او گفت: ماده ۱۹ کنوانسیون اول حقوق بشردوستانه صراحتا بیان میکند موسسات ثابت و تشکیلات سیار بهداری تحت هیچ عنوان نباید مورد حمله قرار بگیرند، بیمارستان به عنوان یک محافظ مورد استفاده است و هیچ کس حق حمله به آن را ندارد.
وی ادامه داد: اگر ما این اقدام را جنایت جنگی در نظر بگیریم بزرگترین لطف و عنایت در حق مرتکبین انجام دادهایم چراکه در مقررات بین المللی جنایت در پایینترین رده است.
دکتر سیدزاده با اشاره به اینکه رژیم اسرائیل و آمریکا عضو دادگاه کیفری بین المللی نیستند گفت: این قانون وجود دارد که دادگاه به جنایاتی رسیدگی میکند که جنگ در آن محل درک شده و از آنجایی که فلسطین عضو است قابل رسیدگی از این طریق است.
عضو هیات علمی گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشكده حقوق و علوم سياسی دانشگاه فردوسی در ادامه به موضوع انکار اشاره کرد و گفت: انکار یک واقعه به تقویت آن میانجامد و در خصوص حمله به بیمارستان در غزه، رژیم صهیونیستی آن را انکار میکند چراکه میداند نباید به بیمارستان حمله کند.