سومین جلسه آزاد اندیشی اساتید دانشگاه فردوسی با حضور معاون وزیر علوم

سومین جلسه آزاد اندیشی اساتیددانشگاه فردوسی مشهد باموضوع فرصت هاو چالش های فرهنگی واجتماعی دانشگاه ها« انتظارت متقابل اساتید ودانشگاه » باحضورمعاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ورئیس جدیددانشگاه فردوسی وجمعی ازاساتیددانشگاه وبه همت نهادنمایندگی مقام معظم رهبری ، درروزسه شنبه 17دیماه92 وازساعت 18د   رسالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه برگزارگردید.

دراین جلسه آقای دکترسیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم بااشاره به الگوگیری ازدانشگاه اسلامی اظهارداشت:دانشگاه اسلامی نمی تواند تحقق پیداکند مگراینکه این مساله تبدیل به یک مطالبه عمومی گردد.واین مساله تبدیل به مطالبه عمومی نمی گرددمگراینکه علم ودانش ،مسئولیت پذیری وخلاقیت درمحوروتمرکز کرسی های آزاداندیشی قرارگیرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد:کرسی های آزاداندیشی علاوه بر مشارکت،نشاط هم ایجاد میکندضمن اینکه باعث تولیدفکرهم خواهدشدوقدرت نقدونقادی وتحمل مخالف راترویج میکند.

دکترسیدضیاء هاشمی ضمن اشاره به ارزشمند بودن این کرسیهاگفت:برگزاری این کرسی ها کارساده ای نیست و انتظارداریم که تعداد این کرسی ها افزایش یابد زیراکه با افزایش آن دردانشگاه فردوسی که قابلیت ان راهم دارد، شاهد انقلاب فرهنگی خواهیم بود.

وی درپایان افزود:درجلسه معارفه امروزمتوجه شدم دردانشگاه فردوسی چه سرمایه های علمی ،فکری واخلاقی وجود داردکه با وجود دیدگاههای مختلف درکنارهم حضوروقدرشناسی نسبت به هم دارند.

درادامه رئیس جدیددانشگاه فردوسی آقای دکترکافی اظهارداشت:مشارکت فعال اساتیددرحوزه های نظری باعث دلگرمی مسئولان وارتقاءسطح دانشگاه خواهدشد.وکمبودمباحث آزاد اندیشی دردانشگاه به شدت احساس میگرددکه می بایست ما سازوکاروبستری فراهم کنیم که اندیشه ورزی رادربین اساتیدتقویت نماید.

آقای دکترکافی با اشاره به اهمیت تشکیل مجامع فکری برای اساتیدتصریح کرد: می بایست مجامعی راباحضوراساتیدتشکیل دهیم که درآن مجامع ،چالش های موجود ضمن طرح وبحث تصمیم سازی گردد.

ولازم است بستری فراهم شودتاآزاد اندیشی درغیرعلوم انسانی نیزتوسعه یابد.

رئیس دانشگاه فردوسی درپایان افزود:هدف دانشگاه فقط متخصص پروری نیست بلکه میبایست دانشگاه متخصص متعهد پرورش نمایدو تلاش ما این است که دردانشگاه فردوسی بستری فراهم شودتازمینه آزاداندیشی بطورجدی فعال گردد.ودستاورد این جلسات نه تنها برای دانشگاه فردوسی بلکه برای کل کشورمفیدواقع شود.

سپس مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه با اشاره به فلسفه شکل گیری کرسی های آزاداندیشی دردانشگاه خاطرنشان کرد:هدف نهاد فراهم نمودن فضای گفتگووارائه نظرات وتبادل آراوافکار دردانشگاه است.واین به نحوی است که دانشگاه فردوسی بتواندپرچم دارفضای فکری نخبگان کشورباشد.که این کاراز2سال قبل به شکل جدی تری با ارتباط باصاحب نظران فکری دردانشگاه پی گیری شد.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی تصریح کرد:درجلسات آزاد اندیشی همواره می کوشیم که از افراد باسلایق وباورهای مختلف دعوت گرددتازمینه تضارب آراءفرام گردد.ودرواقع این جلسات تمرین جدی برای شنیدن گفتگوهای متفاوت منطقی ومستدل است.

درادامه آقای دکترغفاری معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه گفت:یکی ازشرایط ضروری که باعث ارتقاء جایگاه فرهنگی اجتماعی دانشگاهها می گرددپیش بینی وطراحی ساختار وتشکیلات مدونی برای حوزه فرهنگی دانشگاههاست.ولازم است دانشگاه پیوند جدی تری بین فرهنگ وآموزش،فرهنگ وپژوهش ،فرهنگ وورزش و...ایجاد نماید.تافرهنگ نهادینه گردد.وانتظارما ازاساتید این است که که فعالیتهای آموزشی وپژوهشی خودرابا نگاه فرهنگی و اجتماعی پیش ببرند.

در ادامه اين نشست اساتيد با ارائه نظرات ، پيشنهادات ، انتقادات و طرح سوالات به بحث و تبادل نظر پيرامون موضوعات آزاد­انديشي پرداختند.