سومین جلسه تفسير آیت الله سید محمد حسینی موسوی زنجانی

سومین جلسه تفسير قرآن كريم شب گذشته ساعت 17:30 مورخ هشتم دی ماه با موضوع «قرآن و حيات طيبه» با حضور فرزند ارشد مرحوم آيت الله عزالدين زنجاني، آیت الله سید محمد حسینی موسوی زنجانی وتعداد 50نفرازمسئولین واعضای هیات علمی درمسجد حضرت زهرا(س) دانشگاه فردوسي مشهد برگزار گردید.

دراین جلسه پس ازقرائت قرآن توسط اساتید،حضرت آیت الله سید محمد حسینی موسوی زنجانی نکاتی دررابطه با عظمت قرآن وتفاوت بین تفسیر وتاویل وهمچنین اهمیت کار پیامبر علاوه بر تنزیل تفسیر آیات نیز بوده است بیان داشت.

حضرت آیت الله سید محمد حسینی موسوی زنجانی ضمن اشاره به مجمع البیان عبدالله مسعوداظهارداشت:که این قرآن سفره رحمت الهی است وبایستی ازاین سفره رحمت الهی اندوخته برگیریم و نحوه فهمیدن قران را یاد بگیریم.

این مفسر قرآن کریم دربخش دیگری از سخنان خویش گفت:قران انسان راصیانت میکندوشفا دهنده امراض روحی وروانی است وپیروی از قرآن باعث نجات افراد خواهد بود.ظاهر قرآن مقوله زیباشناسی دارد وما ازتلاوت آیات آن لذت می بریم وباطن قرآن شفا و درمان است چراکه ما را ازانحرافات اجتماعی بازمی دارد. وما با تمسک به قرآن مسیر زندگی را راحت وبا طمانینه پیدا میکنیم.

فرزند ارشد مرحوم آيت الله عزالدين زنجاني درادامه با اشاره به کتاب فروغ الغه به تفاوت بین تفسیر وتاویل پرداخت و تصریح کرد: تقسیر عبارت از کشف الغطاء یعنی پرده برداری ازلفظ است.به نحوی که با ظاهر آیات مخالفت نداشته باشد،مثل اقم الصلاه که با اشاره اجمالی درقران آمده است ولی تفضیلی آنرا بایستی درروایات اهل البیت (ع) جستجو کرد.

ایشان درپایان خاطرنشان کرد:که تاویل با تفسیرمتفاوت است و تاویل یعنی اینکه ما به ظاهر آیات تمسک نکنیم،زیرا ظاهر آیات با ضرورتهای عقلی سازگاری ندارد. بعنوان مثال درایه یدالله فوق ایدیهم که داشتن دست برای خداوند صحیح نیست، درحالیکه وهابیت وسلفی ها به ظاهر قرآن توجه دارندو میگویند ما درروز قیامت خداوند رابادوچشم سرخواهیم دید واین اشتباه است.

برای دریافت فایل صوتی این جلسه کلیک کنید.

جهت دریافت فایل صوتی کلیه جلسات کلیک کنید.