اعتکاف دانشجویی

اعتکاف در شرع اسلام، اقامت در مکانی مقدس به منظور تقرب جستن به خداوند متعال است. در اعتکاف می‏توان خانه دل را از اغیار تهی کرد و نور محبت‏ خدا را در آن جلوه گر ساخت; می‏توان خود را وقف عبادت کرد و لذت میهمانی را بر سر سفره احسان و لطف الهی چشید; می‏توان زمام دل و جان را به دست‏خدا سپرد. از اهداف اعتكاف، تفكّر بوده است.

زندگی روزمره و اشتغال به آن، گاه فرد را دچار غفلت می‌كند و اعتكاف، فرصت خوبی برای تفكّر است . آری، اعتكاف سنت حسنه‌ای است كه فرد را از غفلت خارج می‏سازد و عزم او را در حیات اجتماعی جدی‌تر می‏نماید و شخص درصدد جبران گذشته براید.

اعتكاف يك عبادت نيست بلكه مجموعه اي از بهترين عبادتها است. اعتكاف فرصتي است براي پاك نمودن زنگارهاي دل و كسب زاد و توشه سفر آخرت و در حقيقت ورود به عرصه جهاد اكبر و مبارزه با نفس است .

1. اعتکاف دانشجویی سال92، 100نفرآقا و 420 نفرخانم درمساجد حضرت زهرا(س)فردوسی وعلوم پزشکی 3روز520نفر

2. اعتکاف دانشجویی سال91، 80نفرآقاو270نفرخانم درمساجد امام رضا(ع)فردوسی والزهرا(س)علوم پزشکی 3روز350نفر

3. اعتکاف دانشجویی سال90، 60نفرآقاو190نفرخانم درمساجد امام رضا(ع)فردوسی والزهرا(س)علوم پزشکی 3روز250نفر

برنامه های اعتکاف:

1. برپایی ایستگاههای مشاوره دینی،

2. پاسخگویی به سوالات شرعی

3. تصحیح قرائت نماز.

4. برگزاری حلقه های معرفت

مراسم معنوی اعتکاف دانشجویی به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و مدیریت فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه فردوسی و با مشارکت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی در مساجد حضرت زهرا(س) وامام رضا(ع) برای دانشجویان دختروپسربه مدت 3روزهرساله درماه رجب مصادف با سالروز ولادت حضرت امام علی(ع) و روز پدر برگزارمی گردد.

در این مراسم معنوی باتوجه به بالا بودن تعداد دانشجویان(درمقطع دکتری-کارشناسی ارشدوکارشناسی) از متقاضیان قرعه کشی بعمل می آید..

دانشجویان در آغاز پذیرش پس از دریافت هدایای فرهنگی(حاوی کتاب، CD، و..) در جلسه توجیهی به پرسش و پاسخ پیرامون مسایل و احکام شرعی اعتکاف می پردازند. برنامه های اعتکاف به طور کلی در 2بخش خواهران و برادران برگزار و در قالب ویژه برنامه های جانبی، مسابقات فرهنگی، حلقه های معرفت ، سخنرانی، بیان احکام،قرائت ادعیه ، مراسم عزاداری و... به اجرا درمی آید. که در اختتامیه این مراسم یادمان مراسم اعتکاف به رسم یادبود به معتکفین اهدا می گردد.