دکتر فرهمندپور در نشست «خانم سفیر»: تشخیص اولویت بندی میان وظایف و نقشهای چندگانه در شرایط مختلف از مشکلات پیش روی وظایف متنوع زنان است

amts نشست خانم سفیر «بزرگداشت مرحوم مرضیه دباغ حدیدچی» توسط واحد مطالعات زن و خانواده نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد و با مشارکت بسیج دانشجویی دانشگاه برگزار گردید.

در این مراسم که در روز سه شنبه،  19 بهمن ماه سال جاری با سخنرانی خانم دکتر فرهمندپور و با حضور ریحانه و حکیمه دباغ، دختران خانم دباغ در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی  برگزارشد.

خانم دکتر فرهمندپور سخنرانی خود را با موضوع بررسی چالشهای حضور زن انقلابی مسلمان شروع کردند.

ایشان با بیان اینکه همه موجودات جهان و انسان در حال حرکت و رشد هستند، افزودند:  رفتن دست ما نیست ودر حال تغییر هستیم و اگر پیشرفت نکنیم در حال رشد منفی هستیم ؛ اما چگونه رفتن و با چه سرعتی رفتن در اختیار ماست .

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: ما 2 شیوه برای مدیریت حرکتمون داریم، اولین شیوه؛ تعیین و مشخص کردن جهت اهدافمان با عناوینی مانند : دانشمند شدن یا پولدارشدن یا مشهورشدن و....و یا گزاره های هنجاری مانند اینکه مثلا زن خوب زنی است که نسبت به مسائل جهان خود حساس باشد یا خوب لباس بپوشد یا ...... دومین شیوه؛ الگو گیری، زیرا الگوها نشانگر این است که هنجارهای من دست یافتنی هستند.

این پژوهشگر حوزه مطالعات زن و خانواده با اشاره به کلام مشهور پیامبر گرامی اسلام " انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی ماان تمسکتم بهما لن تضلو ابدا " گفت: کتاب خدا گزاره های متعالی و ارزشی که اهداف را تبیین میکند را به ما مینمایاند و عترت بهترین و کامل ترین الگوهای عملی برای حرکت و تعالی انسان هستند . و باید هر دو شیوه در کنار هم باشد.

ایشان به نقش الگو های میانی مانند شهید چمران ، شهید آوینی ، شهدای مدافع حرم و خانم دباغ اشاره کرد و افزودند: این الگوها نشانگر این هستند که گزاره های ما دست یافتنی است. اینکه چه طور می شود یک خانم 4 بچه خودش را در خانه می گذارد و وارد جریانهای سیاسی عمیق جامعه می شود؟ با دیدن زندگی الگوهای میانی قابل فهم تر است.  که در زمان ما خانم دباغ با داشتن 8 فرزند ،به تعبیری مادر انقلاب هم می شود و احساسات و عواطف مادرانه او مانع دفاع از انقلاب نمی شود.

این فعال حوزه زنان گفت: به نظر من که از 16 سالگی وارد فعالیتهای علمی و اجتماعی شده ام و بیش از 30 سال است که در دانشگاه حضور دارم مهمترین چالش حضور زن در اجتماع ضعیف بودن قدرت تشخیص و اینکه چه زمانی و در چه نقشی باید حاضر شود، می باشد و اینکه من میخواهم چی بشوم ومثل کی بشوم وقتی اتفاق می افتد که ما به یک تشخیص برسیم. و مرز اینکه چگونه مسیر حرکتم را تعیین کنم از تشخیص من می گذرد، و این تشخیص در زندگی زنان سختتر است چون عرصه های حضور آنان متفاوت تر می باشد و بسیار اشتباه است اگر فکر کنیم که نقشها همیشه باید یک جور باشد؛ مثلا از طرفی حکم جهاد از زنان برداشته می شود اما از طرفی زنان جهادگر ستوده می شوند، از طرفی مهمترین نقش زن در خانواده است اما از طرفی فرموده اند " الجار ثم الدار (اول همسایه بعد خانه ) " و بزرگترین الگوی زنان غذای فرزندان روزه دارش را به مسکین و یتیم و اسیر می دهد.

ایشان در پایان تاکید کرد که باید حواسمان باشد داریم چه می شویم و مسیر شدن ما مسیری است که اهداف ما را مشخص می کند و باید بدانیم در کدام موقعیت و کدام جریان را انتخاب می کنیم .

در ادامه مراسم سرکار خانم ریحانه دباغ توضیح مختصری راجع به مبارزات و تلاشهای مادرشان کرده و به برخی سوالات حاضرین پاسخ دادند.

ایشان گفت : تقریبا 3 سال قبل پیروزی انقلاب در حالی که بزرگترین خواهر من راضیه خانم 15 ساله و کوچکترین خواهر من 2ونیم ساله بود به شکل وحشیانه ای مادرو خواهرم رضوانه توسط ساواک دستگیر شد ند و وقتی که پس از تحمل شکنجه و بیماری شدید به بیمارستان منتقل می شوند به کمک شهید محمد منتظری فراری داده می شوند و از کشور خارج می شوند و تا 3 سال بعد که به همراه حضرت امام ( یک هفته بعد ایشان ) به ایران برمی گردند ما فقط 2بار یک تماس تلفنی خیلی مختصر از ایشان داشتیم و فامیل هم از ترس ساواک با ما ارتباطی نداشتند .و خواهرم به کمک بقیه ما داره امور منزل را به عهده داشت .

ریحانه دباغ افزود : مادر و خواهرم هیچگاه در باره شکنجه ها با ما سخن نگفتن.

وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری ادامه دهنده راه امام خمینی(ره) هستند، گفت: باید هر کدام تک تک انقلابی باشیم و راه امام (ره) را ادامه دهیم و نکته نکته صحبت های رهبر معظم انقلاب را پیگیری کنیم.