دکتر نیکوروین: از جهت آماری، زنان نیمی از جامعه هستند اما از نظر آثاری که در جامعه می‌گذارند، درواقع همه جامعه‌اند

ams1 اولین کارگاه «زنان، خانواده، چالش ها و آسیب ها» با حضور خانم دکتر شیدا نیکوروین، مدرس دانشگاه و بانوان هیئت علمی برگزار گردید.

این کارگاه که با حضور جمعی از بانوان هیأت علمی دانشگاه فردوسی و در محل اتاق شورای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این دانشگاه برگزار شد، خانم دکتر شیدا نیکوروین، با بیان اینکه به زن، به عنوان محور نفوذ نگاه می‌شود، اظهار داشت: «از جهت آماری، زنان نیمی از جامعه هستند اما از نظر آثاری که در جامعه می‌گذارند، درواقع همه جامعه‌اند.»

وی به تفاوت دیدگاه‌های فمینیسمی در ایران با غرب پرداخت و تصریح کرد: دیدگاهی که در برخی جوامع فمینیسمی در غرب وجود دارد همان دیدگاهی نیست که در ایران دیده می‌شود. تنها ابعادی در  ایران اشاعه می‌یابد که از دیدگاه سلطه است.

این مدرس دانشگاه در این رابطه افزود: از جمله بحث‌هایی که در فمینیسم غربی و به طور خاص، در میان فمینیسم‌های انجیلی آمریکا مطرح است، «عصر بازگشت به خانواده» است که در آن پایین آمدن سن ازدواج دختران و پسران و همچنین کاهش ساعت کاری خانم‌ها مطالبه می‌شود و این درحالیست که جریان‌های فمینیسمی فعال در  ایران، مسیر 70 سال گذشته غرب را در حال حاضر، طی می‌کنند که خود آن جریاناتِ غربی، راه بازگشت از آن مسیر را پیش گرفتند.

این تهیه‌کننده و مستندساز صداو سیما، در ادامه، «بار آوردن زنان به صورت حق‌محور صِرف، و نه حق و  تکلیف» و همچنین «آموزش‌های یک‌سویه» را از جمله آسیب‌های جریان‌های فمینیسمی ذکر کرد. وی در خصوص آموزش‌های یک‌سویه تشریح کرد: حقوق خانم‌ها به آن‌ها آموزش داده می‌شود و این مطالبه در آن‌ها ایجاد می‌شود اما درمقابل، تکلیف مرد برای ادای این حق زن، به مردان آموزش داده نمی‌شود که این خود، عامل وارد آمدن ضربه به بنیان خانواده و بروز آسیب‌های متعدد است که همین جریانات فمینیسمی از آسیب‌های پیش‌آمده نیز سوء استفاده می‌کنند.

مدیر مؤسسه فرهنگی میثاق زندگی، در بخشی دیگر از سخنانش، کتاب‌های «جنگ علیه خانواده»، « فمینیسم در ترازوی نقد»، «دختران به عفاف روی می‌آوردند»، «دروغ‌هایی که زنان جوان باور می‌کنند»، و «در اثر تفرقه سقوط خواهیم کرد» را از نمونه کتاب‌هایی معرفی کرد که به دست نویسندگان غربی در تشریح فمینیسم واقعی غرب به قلم آمده است.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر صالحی؛ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این دانشگاه، در بخشی از این نشست با اشاره به حضور تعداد 109 نفر هیأت علمی خانم در دانشگاه فردوسی، این حضور را مایه امیدواری دانست و اظهار داشت: با توجه به بررسی‌های مطالعاتی که در ارتباط با فرصت‌ها و  تهدیدها و نقاط ضعف و قوت اقشار مختلف دانشگاه انجام دادیم، حضور اساتید خانم در دانشگاه در مقایسه با آقایان، از جهت علمی و فرهنگی نقاط مثبت بیشتری داشته و در مجموع یک فرصت محسوب می‌شود. وی افزود: گرچه در مسائل علمی، تفاوت جنسیت مطرح نیست، اما در مسائل فرهنگی دانشگاه، بانوان قدرت تأثیرگذاری بیشتری دارند.