دکتر اختری در همایش «عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژیک»: در اسلام به آقایان به کنترل چشم و به خانمها به پوشاندن زینت بیشتر توصیه می شود، دقیقاً دلیل آناتومی دارد

amtam همایش «عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژیک» با حضور خانم دکتر اختری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علوم و اعصاب دانشگاه بقیه الله برگزار گردید.

در این نشست خانم دکتر اختری  با اشاره به تحقیقاتی که با بازخوانی مقالات در حوزه نوروبیولوژی و نوروساینس که در سال های اخیر چاپ شده انجام داده اند، بیان کرد که در مغز مراکز مهمی در ارتباط با پروسه عفاف و حجاب وجود دارد که از مهمترین آن ها می توان به مرکز کنترل هیجانات (آمیگدالا)، مرکز کنترل تصمیم گیری و قضاوت (پری فرونتال) و مرکز تشکیل حافظه (هیپوکمپ) اشاره کرد تمام عملکرد مغز تحت تأثیر فعالیت این مراکز است و رفتارهایی که از فرد بروز می یابد در واقع برآیند عملکرد این مراکز است.

این دکترای تخصصی فیزیولوژی با بیان اینکه ورودی حسی جنسی در آمیگدالا بیشتر اثر می گذارد و برانگیزش فرد هم بیشتر تأثیرگذار است، گفت در اسلام حجاب هم برای آقایان و هم برای خانمها مطرح می شود، اما به آقایان به کنترل چشم و به خانمها به پوشاندن زینت بیشتر توصیه می شودکه دقیقاً دلیل آناتومی دارد زیراآمیگدالا در آقایان به لحاظ اندازه بزرگتر و دارای گیرنده های بیشتر هورمون های جنسی است . اما در خانمها بخش جانبی آمیگدالا که قابلیت تشکیل حافظه هیجانی دارد ،گسترده تر است . لذا خانمها حافظه هیجانی قوی تری دارند.

اختری در ادامه گفت: آیا این حافظه تا کجا خوب است؟ تا زمانی که از حد طبیعی اش خارج نشود .اما مداومت بر ورودی های بینایی جنسی ؛ استفاده از فیلم، عکس یا حضور در مکان های نامناسب که به شدت حافظه هیجانی ایجاد می کند موجب فعالیت بیش از حد آمیگدالا می شود و روشن ماندن این بخش از مغز اجازه فعالیت صحیح را به مرکز تشکیل حافظه یا هیپوکمپ نمی دهد و در نتیجه حافظه کلی دچار اختلال می شود و افزود ممکن است در خانمها به لحاظ جسمی اتفاقاتی که در آقایان رخ می دهد به وجود نیاید اما به خانمها نیز آسیب جدی افسردگی وارد می شود.

این عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات علوم و اعصاب دانشگاه بقیه الله در پایان توضیح داد: ما به طور خلاصه در کتاب عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی بیان کردیم که برای هر حکمی که در اسلام آمده است حکمتی وجود دارد که انجام دادن آن به نفع انسان است و چنانچه فردی بخواهد در این دنیا زندگی سالم، آرام و بی تنشی داشته باشد، این موارد راباید رعایت کند و خالق انسان در دین تأکیداتی آورده که علم هم آن را ثابت می کند.

لازم به ذکر است کتاب عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی را می توان از کتابفروشی پاتوق کتاب واقع در زیرگذر پارک تهیه کرد.