استاد رحیم پور ازغدی در همایش «خشونت علیه زنان در دنیای مدرن»: خودمحوری که منشاء آن جهان بینی غیر الهی است،مهم ترین عامل خشونت علیه زنان در دنیای مدرن و سنتی است

photo 2016-12-25 11-19-39 همایش «خشونت علیه زنان در دنیای مدرن» با مشارکت کانون دختران ایران و نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد با حضور استاد رحیم پور ازغدی برگزار شد.

استاد رحیم پور ازغدی با مبنا قرار دادن مسئله جنسی به مثابه ابزاری برای استثمار و خشونت علیه زن به طرح بحث در این موضوع پرداخت.

وی با مقایسه تفاوتها و ویژگی های زنان و مردان از دیدگاه جنسی ،بحث نشوز و تمکین را که در آیه 34 سوره نسا تبیین شده و مبنای بسیاری از باور های غلط درباره "خشونت پروری دین اسلام " شده است؛ به طور کامل مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: اگر زن به طور مداوم در مقابل همسر تمکین نکند، فشار روانی شدیدی که مرد متحمل میشود (به دلیل ترشح مستمر هورمون های جنسی و میل همیشگی به برقراری رابطه با همسر) باعث خشونت علیه زن میشود.

am8

وی بااشاره به روایاتی که ذیل این آیه از معصومین (ع) رسیده است گفت: دین ما به مردی که همسرش مدام تمکین نمیکند و او به مرز انفجار رسیده و ممکن است هر واکنش خشونت باری انجام دهد،ضربه با چوب مسواک را پیشنهاد میکند به طوری که حتی موجب سرخی یا کبودی بدن هم نشود، پس این یک تذکر و تلنگر است نه مجوز کتک زدن زن به هر دلیل.

وی همچنین با ذکر این نکته که اصل خشونت امریست قدیمی ونه مدرن بیان کرد: در دنیای مدرن برای انواع خشونت علیه زن اسمهای به ظاهر زیبا همچون آزادی اجتماعی، شراب خواری، قمار، آزادی جنسی و... گذاشته اند که درواقع با همین اسامی زمینه خشونت علیه زنان را فراهم میکنند.لذا در اخلاق جنسی دین مبین اسلام، حیا ، حجاب، ازدواج و خویشتن داری و خودداری از نگاه های آلوده جهت پیشگیری از خشونت است. اینکه به مردان اجازه داده شود بدون تعهد اخلاقی و حقوقی از زنان بهره مند شوند خلاف حقوق زن است، که امروزه در غرب به نام آزادی انواع استفاده های جنسی از زن میشود و میبینیم که زن را وسیله ای برای تبلیغ کالا های خود قرار میدهند و یا اورا به اندازه یک برده که صرفا وظیفه ارضای مردان ولنگار را دارد، تنزل میدهند.

am9

این استاد دانشگاه در تحلیل ریشه خشونت گفت: خشونت از نوعی جهان بینی شروع میشود که فرد خود را محور همه چیز میداند و اصالت سود و لذت مبنای آن میباشد لذا در خشونت مدرن نه تنها انسانها، بلکه حتی طبیعت و محیط زیست هم مورد تهاجم قرار میگیرند.اما در جهان بینی دینی، نگاه جنسی به زن در غیر از فضای ازدواج حرام است و پس از ازدواج باید تمام نیاز های زن توسط مرد در زندگی برآورده شود و مرد همیشه به فکر آرامش همسر باشد.

این نشست که مورد استقبال دانشجویان و اساتید دانشگاه فردوسی قرار با پاسخگویی استاد به سوالات کتبی حضار در انتهای جلسه، به پایان رسید.