دکتر علاسوند در همایش«قرائت های مختلف از عدالت جنسیتی»:عدالت جنسیتی یعنی اینکه جایگاه ارزشی دختران و پسران باید یکسان باشد

at2خبر/ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی، ­ همایش" قرائت های مختلف از عدالت جنسیتی" توسط  واحد مطالعات زن و خانواده نهاد رهبری دانشگاه فردوسی با حضور خانم دکتر فریبا علاسوند، عضو مرکزتحقیقات ومطالعات زن و خانواده در محل آمفی تئاتر دانشکده علوم برگزار گردید.

در این مراسم که جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان حضور داشتند، خانم دکتر علاسوند به بیان دیدگاهها و راهکارهای مختلف برای ایجاد برابری بین زن و مرد پرداخت .

ایشان با تبیین و نقد قرائتهای مختلف در عدالت جنسیتی بیان کرد: جریانهای فمینیستی با سوژه کردن مسائل زنان برای جوامع بشری و دولتها، خدمت خوبی به زنان کرده اند، به خصوص که کمیت و کیفیت مشکلات در اکثر جوامع مشترک است . فمینیستها راهکارهای مختلفی برای برون رفت از تبعیض ارائه کرده اند که متاسفانه این راهکارها ضربه هایی به جایگاه زنان و خانواده زده است به خصوص فمینیستهای رادیکال که راهکارهایشان مبتنی برمردواره کردن زنان است و نتایج خوبی نداشته است البته در حال حاضر یکی از نظریه های مطرح فمینیستی ، نظریه های زن گرا می باشد که بر تفاوتها و ویژگیهای زنانه و جنبه های مادری تاکید دارد، در حالی که واژه عدالت جنسیتی در اسناد بین المللی هنوز تحت تاثیر جریان رادیکال فمینیست می باشد.

عضو مرکزتحقیقات ومطالعات زن و خانواده  با بیان این مطلب که برابری حداکثری امری مطلوب است ورهاورد نظری اسلام نیز براین امر استوار است اظهار داشتند: پذیرش برابری حداکثری به معنای نادیده انگاشتن تفاوت های جنستی به ویژه در عرصه قانون گذاری و ساختارسازی نیست و نباید از آنها صرف نظر کرد.

این محقق حوزه مطالعات زنان بیان داشت عدالت جنسیتی یعنی اینکه جایگاه ارزشی دختران و پسران باید یکسان باشد مادامی که دختران ما برای نشان دادن مطلوبیت خودشان آرایش می کنند نشان دهنده این است که فضای ارزشی برابردر جامعه محقق نشده است . وی افزود در مرحله دوم عدالت جنستی یعنی اینکه در سپهر خصوصی خانواده زن مکرم و محترم باشد و خشونت اعم از کلامی وتحقیر و... در خانواده نسبت به زنان نباشد . البته مرد و به خصوص پدر خانواده هم باید محترم باشد .

فریبا علاسوند افزود : در مرحله سوم عدالت جنسیتی یعنی اینکه در شرایطی که سازمان حقوقی ما اجازه می دهد ،بتوانیم حتی الامکان فرصتها را برابر تقسیم کنیم ، اما اگر در سازمان حقوقی ما مردان باید نفقه زنان را بدهند این حرف که فرصتهای شغلی باید برابرتقسیم شود حرف خوبی نیست .البته اشتغال بانوان در مباحث دینی مشکلی ندارد ولی اگر فرصتهای شغلی کافی نبودند و طبق نظام حقوقی مان باید مردان زندگی خانوادگی را تامین کنند ،باید تدبیر دیگری اندیشید.

این مراسم با پرسش وپاسخ دانشجویی پایان یافت.